De toegangsweg naar het dorpje Bergen staat onder water door de hoge waterstand van de Maas, de bewoners zitten daardoor vast in het dorp.
Volledig scherm
De toegangsweg naar het dorpje Bergen staat onder water door de hoge waterstand van de Maas, de bewoners zitten daardoor vast in het dorp. © ANP

Boetes voor ramptoeristen in Midden-Limburg: ‘We zijn er nog lang niet’

De gemeente Echt-Susteren waarschuwt vandaag dat er boetes worden uitgedeeld als mensen die er niks te zoeken hebben zich begeven in het gebied tussen het Julianakanaal en de Maas. In dit gebied geldt een noodverordening. Iedereen die er niet woont of geen hulpverlener is moet er weg blijven, aldus de Midden-Limburgse gemeente.

  1. Solidariteit overheerst in Limburg, maar ze zijn er: de (stelende) ramptoeristen en nepbeveiligers

    Solidari­teit overheerst in Limburg, maar ze zijn er: de (stelende) ramptoeris­ten en nepbeveili­gers

    De onderlinge solidariteit van de Limburgers en die van de andere Nederlanders met de provincie in nood, is de laatste dagen al enkele keren voor het voetlicht gebracht. Er werden vele hulpacties opgestart en vele vrijwilligers meldden zich. Maar dat er ook mensen zijn die een slaatje proberen te slaan uit de watersnood, bleek vanavond tijdens de persconferentie van de veiligheidsregio Limburg-Noord.