Volledig scherm
© Videostill

Boerenprotest op het Binnenhof en ophef over beeld van Willem van Oranje in De Ochtend Show to go

Woensdag 9 oktober zijn verslaggever Robin Nanninga en tv-columniste Angela de Jong te gast in De Ochtend Show to go. De show wordt gepresenteerd door Jamie Trenité en is vanaf 07.30 live te zien in onze app en op de site.

Een nieuw standbeeld van Willem van Oranje houdt Dordrecht al tijden in zijn greep. Een deel van de stad is tegen het beeld en vinden het beeld van Oranje ‘totaal ongepast’. Vandaag wordt het standbeeld door prinses Beatrix onthuld. Robin Nanninga, verslaggever voor De Dordtenaar, praat ons bij.

Vanavond wordt in Amsterdam de 54ste Gouden Televizier-Ring uitgereikt. De genomineerde programma’s zijn Beste zangers, Chateau Meiland en Expeditie Robinson. Columniste Angela de Jong vertelt ons alles wat we moeten weten over de uitreiking en de kanshebbers.

Daarnaast behandelen we het gisteren aangekondigde nieuwe boerenprotest op het Binnenhof in Den Haag. Verder is er contact met verslaggever Adrianne de Koning (Rotterdams Dagblad) over de ontuchtzaak met een 12-jarig meisje uit Rotterdam. De Amerikaan James B. staat morgen voor het eerst voor de rechter.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

 1. Grote zorgen om weggelopen Jessie (13) en Robin (12): ze zijn zeer beïnvloedbaar

  Grote zorgen om weggelopen Jessie (13) en Robin (12): ze zijn zeer beïnvloed­baar

  Er zijn grote zorgen over Jessie Iriks (13) en Robin Geurts (12) die zaterdagmiddag zijn weggelopen uit opvanglocatie De Hondsberg in het Brabantse Oisterwijk. Volgens de politie, die vanmorgen liet weten dat ze nog steeds niet gevonden zijn, zijn ze beïnvloedbaar en is er mogelijk sprake van drugsgebruik. Er zijn al meerdere tips binnen gekomen, maar die hebben nog niet geleid tot het vinden van de kinderen. Mede om die reden is er vandaag een Vermist Kind Alert verspreid.
 1. Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudingen na uit de hand gelopen boerenprotest

  Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudin­gen na uit de hand gelopen boerenpro­test

  De politie in Groningen heeft, naar aanleiding van de incidenten rond het boerenprotest van gisteren, twee nieuwe aanhoudingen verricht. Het gaat daarbij om bestuurder die tegen de deur van het provinciehuis aanreed en de bijrijder van een boze boer die met zijn tractor door meerdere hekken reed en daarmee omstanders in gevaar bracht. Die bestuurder is nog niet aangehouden. In totaal zitten nu drie personen vast.
 2. Vader en zes kinderen schuilen jaren in kelder in Drenthe, wachtend op einde der tijden
  video

  Vader en zes kinderen schuilen jaren in kelder in Drenthe, wachtend op einde der tijden

  De politie heeft in een afgelegen boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold een gezin aangetroffen dat in volledige afzondering leefde en zou hebben gewacht op het einde der tijden. Het gezin zat al jarenlang in een kelder. Het gaat om een 58-jarige man met zes kinderen. Een daarvan, een 25-jarige man, meldde zich gisteren in verwarde toestand in een kroeg in zijn woonplaats. Vervolgens werd de politie ingeschakeld die de familie op het huisadres vond.