Volledig scherm
De mariniers laten zien wat ze in huis hebben. © Korps Mariniers

Blote mariniers geven extra dimensie aan Tetris-challenge

De Tetris-challenge is mateloos populair onder hulpdiensten wereldwijd. Ambulancepersoneel, politiekorpsen, bestuurders van gevechtsvliegtuigen en brandweerlieden: het lijkt wel of iedereen wil laten zien wat hij in huis heeft. Het Korps Mariniers doet ook mee en laat zien de uitdaging zéér serieus te nemen.

De challenge, die deze zomer begon bij politieagenten in de Zwitserse stad Zürich, is inmiddels wereldwijd een fenomeen onder werknemers in zeer uiteenlopende functies. Al zijn het vooral hulpdiensten die met de actie willen laten zien wat zij allemaal bij zich hebben tijdens dagelijkse werkzaamheden, keurig uitgestald in de vorm van een Tetris-spel. 

De leukste Nederlands voorbeelden zetten we hier eerder al eens op een rijtje

Al die plaatjes van uitgestalde werkkleding, hulpstukken, attributen, wapens, medicijnen en ander gereedschap gaan op den duur een beetje vervelen. Het Nederlandse Korps Mariniers is daarom op zoek gegaan naar iets dat de aandacht zou trekken. En als er één ding is wat altijd succesvol is op het internet, dan zijn het naakte mensen. 

De blote mariniers zijn overigens niet herkenbaar door een bivakmuts en ze laten ook nog een klein detail aan de verbeelding over. 

  1. Anorexiapatiënte (19) ligt al anderhalf jaar vastgebonden in bed in kliniek

    Anorexiapa­tiën­te (19) ligt al anderhalf jaar vastgebon­den in bed in kliniek

    Een 19-jarige anorexiapatiënte ligt al anderhalf jaar 24 uur per dag vastgebonden in een bed in een Nederlandse ggz-instelling. In een door haar gemaakt filmpje dat het tv-programma Zembla in bezit heeft, laat ze zien hoe ze met een ‘Zweedse band’ rondom haar middel, haar schouders, polsen en voeten gefixeerd ligt. De jonge vrouw, die met sondevoeding in leven wordt gehouden, ligt vast omdat ze een gevaar voor zichzelf vormt.
  2. Al 250 kilometer file door boerenprotest, politie stopt vijftien boeren op weg naar het Binnenhof

    Al 250 kilometer file door boerenpro­test, politie stopt vijftien boeren op weg naar het Binnenhof

    Massa’s boeren stappen vandaag opnieuw op de trekker om te protesteren uit onvrede over stikstofmaatregelen. Er wordt gewaarschuwd voor verkeerschaos in het hele land. ,,Dat het weer een dikke chaos wordt, staat vast.’’ Door de protesterende boeren stond er vanochtend al ruim 250 kilometer file. Vooral op de A1, A2, A6 en A28 is het druk. Daar rijden veel trekkers die onderweg zijn naar Bilthoven om actie te voeren bij het RIVM. De boeren gaan later op de dag ook in Den Haag nog demonstreren.