Volledig scherm
© Thinkstock

Bezoekje aan gay chatroom loopt uit op ‘afdreiging’

De politie heeft een 30-jarige man uit Arnhem gearresteerd voor meerdere bedreigingen en diefstallen die zich uitstrekken over een periode van enkele maanden. Rode draad is Bullchat, een chatroom voor homoseksuelen. Via die site werden afspraken gemaakt, waarna de slachtoffers werden bestolen.

De politie onderzoekt de zaak al sinds december 2019, toen meerdere aangiftes binnenkwamen van slachtoffers (vooral mannen tussen de 50 en 75) in onder meer Apeldoorn en Twello. In maart van dit jaar meldde zich een man uit Dronten bij de politie met een soortgelijk verhaal.

In alle zaken speelde gay chatroom Bullchat een rol. Nadat een afspraak was gemaakt bij de slachtoffers thuis dwongen meerdere daders hen hun bankgegevens af te staan, zodat er met de pinpas geld kon worden gehaald. ‘Afdreiging’, noemt de politie dat. Ook werden de huizen van de slachtoffers doorzocht. Over de buit die dat heeft opgeleverd, is niets bekendgemaakt. 

Meer aanhoudingen?

De 30-jarige Arnhemmer die is aangehouden wordt verdacht van betrokkenheid bij de reeks incidenten. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit: ‘Het onderzoek is nog in volle gang’.

Als twee hetero’s hand in hand over straat lopen kijkt niemand daar van op. Maar hoe zit dat met twee homo’s? Roel vraagt mensen op straat wat zij hiervan vinden.

  1. Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstranten tegen politiegeweld
    Update

    Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse verdachte George Floyd (46) in Minneapolis. Op foto’s is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. ,,Er is hier geen reden om de demonstratie te beëindigen. De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, laat burgemeester Halsema via een woordvoerder weten.