Ambassadrice van de Vrijheid zangeres Davine Michelle op de vliegbasis. Op Bevrijdingsdag treden diverse artiesten op verspreid door heel het land.
Volledig scherm
Ambassadrice van de Vrijheid zangeres Davine Michelle op de vliegbasis. Op Bevrijdingsdag treden diverse artiesten op verspreid door heel het land. © ANP

Bevrijdingsdag 2021: koud en nat, met hagel en onweer

Vanwege de coronacrisis is ook dit jaar Bevrijdingsdag vooral een online festijn. Weer voor buitenactiviteiten is het ook niet: het wordt een wisselvallige en koude dag, mogelijk zelfs een van de allerkoudste Bevrijdingsdagen ooit.

  1. Code oranje voor heel Nederland voorbij: twee zwaargewonden en flink wat schade
    Video

    Code oranje voor heel Nederland voorbij: twee zwaargewon­den en flink wat schade

    Code oranje is voor heel Nederland weer voorbij, meldt het KNMI. In Groningen gold de waarschuwing nog als laatste, die werd vrijdagavond om 22.40 uur ingetrokken. Voor bijna het hele land had het weerinstituut een waarschuwing voor zware onweersbuien gegeven. Plaatselijk leidde het noodweer tot een aantal gewonden en flinke schade. De plaatsen Leersum (Utrecht) en Tiel (Gelderland) werden het zwaarst getroffen. In het Gelderse Oosterwolde waaiden vier elektriciteitsmasten om.