Volledig scherm
stockadr stockpzc baby kind kindje voetjes babyvoetjes geboorte geboren © Thinkstock

Bevallende vrouw doet deur zelf open op moment dat agenten die willen inbeuken

Een vrouw in barensnood heeft Vlissingse agenten vorige week versteld doen staan. Net op het moment dat zij de deur wilde inbeuken, deed de kersverse moeder zelf open met haar net geboren baby in haar armen.

‘Vorige week kregen wij een bijzondere melding tijdens de noodhulpdienst', schrijven de agenten op Facebook. ‘De meldkamer stuurde ons naar een woning in Vlissingen om de deur te openen voor een verloskundige, die samen met een ambulance onderweg was voor een bevalling. Omdat de bevalling sneller dan verwacht op gang kwam en de bewoonster alleen thuis was werden wij met spoed meegestuurd om de deur te forceren. Omdat wij in de buurt reden waren wij zeer snel op het adres. Ook een andere eenheid reed met ons mee om te helpen. Net op het moment dat wij de deur in wilden bonken deed de moeder open met haar net geboren baby’tje. Gelukkig kwam hierna al snel de verloskundige en het ambulancepersoneel die de zorg over namen van ons. De ambulance kon al snel weer verder omdat het gelukkig allemaal goed was.’

Vanwege de bijzondere melding zijn de agenten vandaag nog eens langsgegaan met een cadeautje voor moeder en kind, dat luistert naar de naam Jaévanny. ‘We kregen te horen dat alles goed gaat met de moeder en het baby’tje, we hebben er een echt hulpagentje bij!', aldus de dienders op Facebook. 

  1. Christelijke koepel: ‘homogenezing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    Christelij­ke koepel: ‘homogene­zing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    De roep om een verbod op zogenoemde ‘homogenezing’ in kerken wordt sterker. LKP, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging, wil dat de regering paal en perk stelt aan de praktijk, waarbij actief geprobeerd wordt om de geaardheid van kerkgangers te veranderen. ‘Deze behandelingen zijn uiterst schadelijk voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen', stelt de organisatie.
  2. Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrechter na optreden bij Jinek

    Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrech­ter na optreden bij Jinek

    Strafadvocaat Nico Meijering moet zich verantwoorden voor de Raad van Discipline, de tuchtrechter voor advocaten, omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan een spreekverbod. Meijering mocht zich van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten niet publiekelijk uitlaten over een geschil tussen zijn kantoor en dat van collega-strafpleiter Stijn Franken. Maar dat deed Meijering wel: bij de talkshow van Jinek sprak de advocaat over de kwestie.