Angela de Jong.
Volledig scherm
Angela de Jong. © Videostill

Bedreiger van Kaag en De Jonge bedreigde ook Angela de Jong: ‘Je eindigt tussen zes plankjes’

VIDEODe man die 12 oktober terechtstond voor het met de dood bedreigen van D66-fractieleider Sigrid Kaag, heeft ook columnist en televisierecensent van het AD, Angela de Jong bedreigd. Erik van Z. zou onder meer geschreven hebben: ‘Ga nog een paar keer bij Boulevard zitten en je eindigt net als Peter R. tussen zes plankjes.’ Tegen hem is aangifte gedaan en hij zal worden vervolgd.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Kaag spreekt bij rechtszaak tegen haar bedreiger: ‘Ik ben angstiger dan ik ooit ben geweest’
  Play
  Straf: drie maanden cel

  Kaag spreekt bij rechtszaak tegen haar bedreiger: ‘Ik ben angstiger dan ik ooit ben geweest’

  D66-fractieleider Sigrid Kaag werd ‘stil en bang’ van de dreigementen van de man die op internet zei haar te gaan vermoorden. ,,Ik ken u niet, waarom deze agressie,” zei ze vandaag als inspreker tijdens de rechtszaak tegen haar bedreiger Erik van Z. ,,Ik ben in Nederland soms angstiger dan ik ooit ben geweest.” De rechter legde Van Z., die erg zijn best deed spijt te betuigen, vanmiddag een gevangenisstraf op van vijf maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk.