Volledig scherm
De Singel in Amsterdam. © anp

Automobilist en arts bestolen tijdens helpen gewonde motorrijder in Amsterdam

Een man en vrouw zijn gisteravond in Amsterdam bestolen van hun jas en tas terwijl ze hulp verleenden aan een gewonde motorrijder. Dat meldt de politie.

De man op de motor botste bij een inhaalactie op een parkerende auto aan de Singel in Amsterdam. De motorrijder belandde daardoor in een bootje in de gracht. De automobilist trok direct zijn jas uit om de man te helpen en ook een toevallig passerende arts schoot te hulp. Zij liet haar tas op de kade staan.

Nadat de motorrijder veilig aan wal was gebracht, bleken de jas van de automobilist met portemonnee en telefoon en de tas van de vrouw met diverse persoonlijke bezittingen te zijn gesloten.

De politie is op zoek naar getuigen die de diefstal hebben gezien of beeldmateriaal hebben. ,,Alle informatie is welkom om de dief of dieven van deze laaghartige daad op te sporen en aan te houden'', aldus de politie.

  1. Ophef proces De Punt: 'Dit onderschrijft dat er sprake is van meineed'
    Play

    Ophef proces De Punt: 'Dit onderschrijft dat er sprake is van meineed'

    De Nederlandse regering ging er wel degelijk van uit dat er doden zouden vallen bij de treinkaping in 1977. Het proces over de bevrijdingsactie bij De Punt is dan ook een schijnvertoning, zeggen twee oud-mariniers in de Volkskrant. Ze spreken nu voor het eerst en stellen in het interview vast: 'Ons is maandenlang gevraagd om onze kop te houden. Maar hier stopt het.' Advocaat Liesbeth Zegveld en woordvoerder Marco Papilaja van nabestaanden van de treinkapers reageren op de uitingen van de oud-mariniers. Lees het hele artikel hier.