AstraZeneca is de Buckler onder de vaccinaties
Frank in quarantaineNet als veel Nederlanders blijft journalist Frank Poorthuis thuis. Frank zit in de risicogroep. Verslag van dag 401. Lees alle eerdere afleveringen hier terug.
Wij die AstraZeneca hebben gekregen zijn inmiddels toch een beetje de sukkels in vaccinatieland. Zelden is een merk zo snel afgebrand als dit. In de geschiedenis van de reclame steekt misschien alleen de neergang van het nepbiertje Buckler er nog bovenuit.
AstraZeneca is een B-vaccin geworden. Maar ik loop er wel mee rond. Ik ken dat gevoel nog van vroeger op de sportveldjes in de buurt. Je had jongens met leren ballen om mee te voetballen. En dan had je ons, die niet zo veel geld hadden, die een plastic bal kregen. Die gingen natuurlijk vaker lek. Of ze werden al snel zo’n ei dat je er niet echt zuiver mee kon schieten. Ging zo’n bal alle kanten op. Terwijl je zo’n perfecte traptechniek had.
AstraZeneca, de plastic bal onder de vaccins. En ik heb ‘m in me laten spuiten. Geen spijt hoor, want uiteindelijk ben ik toch aan het voetballen. En die kinderen zonder bal staan maar aan de rand van het veld toe te kijken.
Mag ik in plaats van 1,5 meter dan tot op 40 centimeter van mijn grote kinderen komen? Of mag ik een van de twee wel zoenen, de andere niet?
Woensdag heb ik de eerste prik twee weken in me. Laat ik aannemen dat-ie doet wat ik wil, dan weet ik eigenlijk nog steeds niet wat ik er nou precies op welk moment van kan verwachten. Moet ik me nu al een beetje veiliger voelen dan daarvoor, of meer veilig bijvoorbeeld dan een week geleden, toen-ie er een week in zat?
Wat dat betreft is zo’n vaccinatie toch ook een schot in het duister, hoor. Wat ik weet: na twee prikken ben ik echt gevaccineerd. Dat is eind juni. Tenminste, dan is de tweede prik. Die moet ik volgens de berichten ook twee weken geven om vol tot werking te komen. Maar omdat het AstraZeneca is, ben ik dan niet volledig, maar voor 60 tot 80 procent beschermd. Wat betekent dat? Hoe kun je daar naar leven? 20, 40 of 60 procent meer vrijheid nemen dan daarvoor. Welke 40 procent dan? Mag ik in plaats van 1,5 meter dan tot op 40 centimeter van mijn grote kinderen komen? Of mag ik een van de twee wel zoenen, de andere niet?
En dan natuurlijk de trombose, de bloedpropjes. Ik kan niet zeggen dat het me volledig koud laat, ook al komt de bijwerking voornamelijk bij vrouwen voor. En ik wil geen aansteller zijn, maar soms denk ik, ‘s ochtends voor de spiegel: had ik dat vlekje al?
Reageren: frankpoorthuis@dpgmedia.nl
Bekijk hier onze video’s met tips voor als je thuiszit:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Lieve Debby: ‘We ruziën zelfs over het inpakken van de boodschappen, gaat onze relatie wel werken?’
Debby Gerritsen weet alles over de liefde, lust en het leven. Uit eigen ervaring en als host van de populaire podcast Over de liefde. Hier beantwoordt Debby elke week een liefdes-, lust- of levensvraag van een lezer. Deze week vraagt Sanne zich af of haar relatie niet gedoemd is om te mislukken, omdat zij en haar vriend elkaars tegenpolen zijn. -
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan. -
Frank in quarantaine
Waar we ook komen, ze vinden het niet gezellig als je hoestend en proestend naast hen staat
Net als veel Nederlanders blijft journalist Frank Poorthuis thuis. Frank zit in de risicogroep. Verslag van dag 398. Lees alle eerdere afleveringen hier terug. -
Getest: Dit is de beste vrijstaande vaatwasser
Wat is de beste vrijstaande vaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMLezersreacties
Alle lof voor de huisarts: ‘Ze heeft me van een zekere dood gered’
In zijn column van afgelopen donderdag vroeg Frank Poorthuis naar jullie huisartsen. Is het er een uit duizenden? Eentje die de hele familie op de been houdt, je van paniek weghoudt. Of is het juist een kreng? De reacties stroomden binnen.
-
PREMIUMColumn
De karige beloning die Statenleden ontvangen zit me dwars
Joyce Sylvester schrijft wekelijks over onderwerpen die haar raken. -
-
-
PREMIUM
Boer en politicus in gesprek over de ‘kloof’: ‘Zal ergens water bij de wijn moeten om tot akkoord te komen’
Is er nog een normaal gesprek mogelijk tussen een boer en een politicus van het door veel agrariërs zo verfoeide D66? De proef op de som in de Achterhoek: ,,Er is geen makkelijke oplossing. Maar ik wil dat een boer als Rudie boer kan blijven.’’ -
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen