Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. © Arie Kievit

Arts op de ic doet verslag: ‘Hebben we dan tóch genoeg bedden?’

Zorgverleners op de intensive care staan in de frontlinie om het coronavirus te bestrijden. Michael Frank (53) is intensivist op de ic van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. Deel 17: ‘Enige opluchting’. 
Lees alle voorgaande afleveringen hier terug.

,,Een coronapatiënt op de normale afdeling verslechterde opeens. Ze kon nog praten, maar had voor elke zin een teug lucht van het zuurstofmasker nodig. Aan mij om te beoordelen of ze naar de ic moest. Ik let in zo’n situatie op de leeftijd en conditie. Wat de patiënt vertelt. De mevrouw had het zwaar. Maar, zei ze: ‘Ik hou het denk ik nog wel vol’. Ik besloot om het even aan te kijken. Een halve dag later was ze al wat opgeknapt.

  1. LIVE | Coronabesmetting bij twee fruitbedrijven Betuwe, Brazilië dreigt met vertrek uit WHO

    LIVE | Coronabe­smet­ting bij twee fruitbe­drij­ven Betuwe, Brazilië dreigt met vertrek uit WHO

    Volgende week gaan de basisscholen weer voltijds open, maar wie zijn kinderen toch liever nog even thuishoudt, hoeft niet te vrezen voor de onderwijsinspectie, zegt minister Arie Slob. Tot de zomervakantie kunnen bezorgde ouders op ‘coulance’ rekenen. Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft zijn mening over het nut van mondkapjes bijgesteld en adviseert het gebruik ervan nu. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus.