Spelers van RSC Anderlecht bedanken de supporters voor hun steun tijdens de thuiswedstrijd tegen Vitesse. In GelreDome moeten de Belgen het doen zonder de steun van de eigen aanhang. Ook in de stad Arnhem is die niet welkom.
Volledig scherm
Spelers van RSC Anderlecht bedanken de supporters voor hun steun tijdens de thuiswedstrijd tegen Vitesse. In GelreDome moeten de Belgen het doen zonder de steun van de eigen aanhang. Ook in de stad Arnhem is die niet welkom. © EPA

Arnhem vreest supportersgeweld rond Vitesse-Anderlecht: noodverordening om hooligans te weren

Voor de hele stad Arnhem geldt vanaf vanmiddag 17.00 uur een noodverordening die het mogelijk moet maken supporters van de Brusselse voetbalclub RSC Anderlecht te kunnen weren. De Belgen spelen om 19.00 uur tegen Vitesse in Gelredome, maar uitpubliek is daar niet welkom.

  1. Onderwijs asielkinderen loopt spaak door wachtlijsten en gebrekkige scholing: ‘Sommigen raken in een depressie’
    PREMIUM

    Onderwijs asielkinde­ren loopt spaak door wachtlijs­ten en gebrekkige scholing: ‘Sommigen raken in een depressie’

    Asielkinderen zijn de dupe van vele verhuizingen tussen noodopvanglocaties. Experts en inspecties maken zich zorgen over het lot van deze kinderen. Zoals over hun recht op onderwijs. Docenten zijn niet altijd voldoende gekwalificeerd en veel scholen hebben een wachtlijst of soms zelfs een leerlingenstop. ,,We komen kinderen tegen die al anderhalf jaar niet naar school zijn geweest.”
    Arnhem