Een kamermeerderheid wil homogenezing strafbaar maken. Homogenezers riskeren dan een gevangenisstraf van een jaar of een hoge geldboete. Dit staat in een initiatiefwetsvoorstel van verschillende partijen in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kamermeerderheid wil homogenezing strafbaar maken. Homogenezers riskeren dan een gevangenisstraf van een jaar of een hoge geldboete. Dit staat in een initiatiefwetsvoorstel van verschillende partijen in de Tweede Kamer. © AD

Arie worstelde met geaardheid: ‘Je leerde dat homoseksualiteit hetzelfde is als criminaliteit’

Van eindeloos bidden en handopleggingen tot het uitdrijven van demonen. Arie Poot (65) leeft na veertig jaar nog steeds met een trauma door het toepassen van conversietherapie, het ‘genezen’ van homoseksualiteit. 

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.