Annemiek overleed na haar vaccinatie: ‘Neem ons verhaal serieus, scheep ons niet zomaar af’

VideoDe 74-jarige moeder van Jasper en Femke van Eck uit Breda is een van de 381 mensen die geregistreerd staan als ‘overleden na coronavaccinatie’. De zoektocht naar antwoorden verloopt moeizaam, en dat voelt eenzaam. ,,Er zit spanning op.”

 1. Eresaluut voor doodgeschoten beveiliger Martin: ‘Dit geweld was een aanslag in het hart van de ggz’
  PREMIUM

  Eresaluut voor doodgescho­ten beveiliger Martin: ‘Dit geweld was een aanslag in het hart van de ggz’

  ’Onze eeuwige steunpilaar. Jouw dood heeft een aardbeving teweeggebracht. Dit geweld was een aanslag in het hart van de ggz.’ Collega’s van de doodgeschoten beveiliger Martin den Dekker (53) van Parnassia hebben zojuist tijdens een indringende herdenking bij de ggz-instelling mooie en verdrietige woorden gesproken over hun moedige, altijd opgewekte collega. Tijdens de bijeenkomst bleken tevens de grote zorgen of Parnassia wel voldoende beveiligd is.
 2. Is sportmaffe Humphry (38) de fanatiekste fan van Olympische Spelen? ‘Ik kijk op vier schermen tegelijk’
  PREMIUM

  Is sportmaffe Humphry (38) de fanatiek­ste fan van Olympische Spelen? ‘Ik kijk op vier schermen tegelijk’

  Hij is hoogstwaarschijnlijk met afstand de fanatiekste Olympische Spelen-fan uit Midden-Nederland. Maarssenaar Humphry van Asdonck (38) was er bij in Londen en Rio. Zal er ijs en weder dienende bij zijn in Parijs (2024), Los Angeles (2028) en Brisbane (2032), maar kijkt Tokio 2021 noodgedwongen thuis op de bank. ,,Balen. Maar ik kan nu wél mijn huis verbouwen en heb mijn studielening afbetaald.’’