Volledig scherm

Angela de Jong en Invictus Games in De Ochtend Show to go

Angela de Jong is vrijdag 17 januari te gast in De Ochtend Show to go. De AD-columnist schuift als vanouds aan om de tv-week door te nemen. Zo viel haar onder meer de ophef op over Op1-presentator Sander Schimmelpenninck die Yolanthe Cabau beledigde. Ook heeft ze het uitgebreid over de nieuwe presentatoren van het Talpa-programma Hart van Nederland en het laatste seizoen van de politieserie Smeris.

Een totaal ander onderwerp in de show is eetstoornissen. Iedereen kent de eetstoornis anorexia of boulimia wel, maar de eetbuienstoornis is in Nederland veel minder bekend. Mensen die dit hebben, blijven overmatig eten, maar geven vervolgens niet over. Hierdoor hebben zij vaak overgewicht en andere klachten. Een eetbuienstoornis is sinds 2013 een officiële eetstoornis, maar bij de hulpgroep Anonieme Overeters komen al jaren mensen met dit soort klachten. De groep bestaat zestig jaar. Ervaringsdeskundige Heleen vertelt waarom ze bij de groep zit en GGZ-onderzoeker Alexandra Dingemans is in de studio om meer te vertellen over de achtergronden.

Verder wordt het laatste nieuws over de Invictus Games, een internationaal paralympisch multisportevenement voor militairen en veteranen die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger, besproken en behandelt verslaggever Jelle Akerboom een update over de Formule 1-plannen in Zandvoort.

De Ochtend Show to go is iedere werkdag om 07.30 en 08.30 uur te zien op de website en Facebook van het AD. De show wordt vrijdag gepresenteerd door Roel Maalderink.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.