Volledig scherm
De slang, een rattenslang, maakt het inmiddels goed. © Dierenambulance Amsterdam

Amsterdam­se feestgan­ger gaat op rattenslang staan op dansvloer

In een café in het Amsterdamse Westerpark is afgelopen zondag een bijzondere gast waargenomen op de dansvloer. Een (niet giftige) rattenslang. Een van de gasten, tevens slangenexpert, wist het dier van de dood te redden. 

De dierambulance in Amsterdam was net als de feestgangers verbaasd over de onverwachte gast. ,,Het is een raadsel hoe de slang daar terecht gekomen is”, schrijven ze op Facebook. Het is niet bekend hoe lang het dier al op de grond lag toen het werd ontdekt. 

Een van de bezoekers ging per ongeluk op de slang staan en waarschuwde het personeel. Een andere aanwezige op het feest, een afscheidsfeest van de dansgelegenheid, wist hoe hij met de slang om moest gaan en legde hem in zijn nek, aldus AT5. Dit om het het dier warm te houden. 

De gewaarschuwde Dierenambulance heeft de rattenslang vervolgens opgehaald. In de loop van de nacht ging het beter met de slang en inmiddels is hij naar de reptielenopvang in Zwanenburg gebracht. Een rattenslang komt niet in het wild voor in Nederland. 

De Amsterdamse horecazaak, die Pacific Parc heet, is toevallig vanaf deze week gesloten. De nieuwe eigenaar gaat de tent verbouwen om voor de zomer weer open te kunnen. Zonder slang. 

Volledig scherm
De slang moest wel een nachtje opwarmen. © Dierenambulance Amsterdam