Amalia ziet voorlopig af van uitkering: ‘Zonder tegenprestatie vind ik toelage ongemakkelijk’

Video'sPrinses Amalia zal de uitkering die ze van de overheid krijgt na haar achttiende verjaardag terugstorten, tot ze klaar is met studeren. Dat laat premier Mark Rutte weten in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat om een flinke smak geld. Amalia heeft in december namelijk recht op een toelage van ruim 1,6 miljoen euro.

3 reacties

 • Peter van Dijk

  5 dagen geleden
  Een uitkering van 1,6 miljoen ? Daar moet een gemiddelde burger 30 jaar voor werken. Geheel terecht dat ze er vanaf ziet, omdat ze nog niks heeft gepresteerd.
 • O. Boers

  5 dagen geleden
  Heel volwassen reactie in deze rare COVID tijd, echt een beslissing naar mijn hart !
 • lia van aert

  5 dagen geleden
  Ik heb nog een actieve herinnering aan de tijd dat de VVD in de oppositie zat en heel veel commentaar had op de kosten van het koningshuis ...moet je Waailapl Rutte nu zien De svjoothond van oranje
 1. Onderzoek naar honderden jongeren die corona hadden na examenreisjes: mogelijk Indiase variant
  PREMIUM
  VIDEO

  Onderzoek naar honderden jongeren die corona hadden na examenreis­jes: mogelijk Indiase variant

  De deltavariant van het coronavirus - die ook wel Indiase variant wordt genoemd omdat die daar het eerst is gevonden - verspreidt zich ook in Nederland. GGD’en en het RIVM onderzoeken ruim tweehonderd jongeren tussen 15 en 19 jaar die positief testten op corona na een bezoek aan Spanje en Portugal. ,,Het grote risico is dat deze van examenfeestjes teruggekeerde jongeren de deltavariant verder gaan verspreiden in Nederland’’, aldus het RIVM.