De plek bij dansclub ’t Steertje waar het zaterdag uit de hand liep. Er is binnen een rookbom gegooid en buiten hebben nepmilitairen anderen de schrik aangejaagd.
Volledig scherm
PREMIUM
De plek bij dansclub ’t Steertje waar het zaterdag uit de hand liep. Er is binnen een rookbom gegooid en buiten hebben nepmilitairen anderen de schrik aangejaagd. © Freddy Schinkel / eigen foto

Als nazi verklede jongeren gooiden rookbom in kroeg op Urk

De mannen die Urk opschrikten in ‘nazi-kledij’ staken zaterdagavond een rookbom af in dansclub ’t Steertje. Eigenaresse Nathalie Korf is het spuugzat en geeft zo’n 25 jongeren een caféverbod. Als klap op de vuurpijl wordt er voor komend weekend door onbekenden een ‘Ku Klux Klan Party’ aangekondigd in de club. ,,Dit zijn geen grappen.” 

  1. Urk in shock door nazi-verkleedpartij dorpsgenoten: ‘Absoluut strafbaar’
    PREMIUM

    Urk in shock door na­zi-verkleed­par­tij dorpsgeno­ten: ‘Absoluut strafbaar’

    De nazi-verkleedpartij van een groep jongemannen op Urk zorgt voor veel verontwaardigde reacties. Justitie en politie zijn een onderzoek gestart. De burgemeester van Urk is woedend over het ‘coronaprotest’, het Cidi overweegt om aangifte te doen en bij de stichting ‘Urk in de oorlogstijd’ is de verbazing groot. ,,Dat jongeren met de oorlog lachen, vind ik echt te bizar voor woorden.”