De Nederlandse vleeswarenproducent Offerman in Aalsmeer
Volledig scherm
De Nederlandse vleeswarenproducent Offerman in Aalsmeer © EPA

Albert Heijn roept in België vleeswaren terug uit vrees voor listeria

In België heeft supermarktketen Albert Heijn meerdere vleeswaren uit de schappen gehaald vanwege de mogelijke aanwezigheid van listeria. Dat meldde het Federaal Voedselagentschap vandaag. Eerder riep Aldi in België gebraden rosbief van het merk Délifin al terug.

Bij de Albert Heijn gaat het om voorverpakte en gesneden vleeswaren van het merk Wahid, waaronder kalkoenham, kipboterhamworst, kipfilet provence, kipfilet natuur, rundercervelaat, runderrookvlees, rundersalami. De vleeswaren zijn geleverd door het Nederlandse bedrijf Offerman. Klanten worden dringend verzocht de producten niet te eten en terug te brengen.

Vrijdag werd bekend dat drie mensen zijn overleden door de listeriabesmetting in vleeswaren van producent Offerman. Een vrouw heeft er een miskraam door gehad. Anderen raakten ernstig ziek

Al eerder liet Offerman in Nederland weten alle vlees uit de fabriek in Almere terug te roepen. Het gaat voornamelijk om halal-producten, die onder meer bij Albert Heijn worden verkocht. Het gaat om een stuk of zestig verschillende halal-producten, met name kip- en kalkoenvlees van de merken Wahid en Anur. 

Supermarktklanten schrikken van het nieuws dat drie mensen zijn overleden door het eten van met de listeria bacterie besmette vleeswaren. Veel klanten van de Jumbo in Nijmegen-West maken zich zorgen over de voedselveiligheid.