Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Rias Immink

Agressieve Nederlanders bij après-ski? ‘Wildpinkeln is hier een groter probleem’

In ruim twee weken tijd werden twee Nederlanders in Oostenrijk opgepakt voor mishandeling. ‘De combinatie van alcohol en drugs geeft gewoon problemen'. 

Hoe het precies begon, weet de woordvoerder van de politie in het Oostenrijkse Mayrhofen niet. Maar feit is dat haar collega's zondagavond op de haupstrasse van het Tiroler dorp in actie moesten komen om een ruzie te sussen tussen ongeveer tien personen. 

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, London en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, London en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”