Volledig scherm
Een afgesloten afvalbak in park De Mirakel in Goes. © Rob Paardekam

Afvalbakken Goes zijn twee maanden voor oudjaarsdag al vuurwerkproof

Veel inwoners van Goes stonden deze week raar te kijken toen ze hun zakje met hondenpoep of papieren zak wilden weggooien. Ineens waren alle afvalbakken in de stad afgesloten met een metalen plaatje. 

Het blijkt een actie te zijn geweest van een iets te enthousiaste medewerker van de gemeente. ,,Normaal gesproken doen we rond de jaarwisseling de bakken dicht om te voorkomen dat er vuurwerk in wordt gegooid’’, laat een woordvoerster van de gemeente weten. ,,Maar om dat nu twee maanden van tevoren al te doen, vinden we wat overdreven. Daarom worden de ze allemaal weer opengemaakt.’’

Volgens de woordvoerster komen er alweer klachten binnen bij de gemeente over vuurwerk. Door miscommunicatie heeft dat volgens haar geleid tot het afsluiten van de vuilnisbakken. Daar werd vervolgens ook weer over geklaagd. 

Bijna alle gemeenten in Nederland sluiten eind december openbare afvalbakken en ook brievenbussen af om te voorkomen dat er vuurwerk in wordt gegooid. 

  1. LIVE | Driekwart van de verpleegkundigen legt vandaag het werk neer, zorg in Nederland ligt plat

    LIVE | Driekwart van de verpleeg­kun­di­gen legt vandaag het werk neer, zorg in Nederland ligt plat

    Naar schatting driekwart van de zorgmedewerkers legt vandaag in 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra het werk neer. Hierdoor ligt de zorg bijna volledig plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen blijven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg gaat door. In de diverse ziekenhuizen zijn protestbijeenkomsten en ludieke acties, zoals marsen rond de hospitalen. Verder is een centrale bijeenkomst in Utrecht gepland. Hoe vergaat het de verpleegkundigen vandaag? Je volgt het in dit liveblog.