Politie en publiek in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Bij een schietpartij is misdaadverslaggever Peter R. de Vries zwaargewond geraakt.
Volledig scherm
Politie en publiek in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Bij een schietpartij is misdaadverslaggever Peter R. de Vries zwaargewond geraakt. © ANP

Afschuw om delen filmpjes De Vries, Halsema doet oproep niet te delen: ‘Dit gaat om zijn waardigheid’

Op sociale media is massale verontwaardiging ontstaan over het feit dat op grote schaal filmpjes van de neergeschoten Peter R. de Vries worden verspreid. De politie doet een dringende oproep aan iedereen om de ‘heel heftige beelden’ niet op sociale media te plaatsen of door te sturen.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.