Volledig scherm
Klaas Otto © ANP

Advocaat Klaas Otto: 'Misschien moet een andere gek mijn werk maar doen'

De verdediging van motorclub No Surrender-oprichter Klaas Otto zegt dat de officieren van justitie in zijn strafzaak bewust ontlastende informatie hebben achtergehouden. Otto krijgt op die manier geen eerlijk proces, aldus zijn advocaat Louis de Leon, die daarom dreigt de verdediging neer te leggen.

,,We worden van alle kanten gefrustreerd en misschien moeten we een andere gek gaan zoeken die dit nog wil doen'', zei De Leon vanochtend tijdens een regiezitting in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam.

De verdediging kreeg recent nog 3000 tapgesprekken en bij beluistering ontdekte Otto dat de telefoontjes juist in zijn voordeel zijn uit te leggen. De Leon is ontevreden over hoe het OM met de telefoontaps omgaat. Volgens hem werden gesprekken die ontlastend zouden kunnen zijn voor Otto, buiten het dossier gehouden.

Volgens de advocaat zit Otto daarom onterecht vast en moet hij worden vrijgelaten. Als dat niet gebeurt, wil hij dat Otto wordt overgeplaatst naar een normaal gevangenisregime. De 49-jarige ex-leider van de motorclub zit sinds vorige maand in een streng regime in de gevangenis in Vught vanwege vermoedens dat hij een aanslag wilde plegen op de aanklager in zijn zaak.

Otto, die tot dusver trouw de zittingen bezocht, bleef vandaag in zijn cel. Hij staat samen met zijn rechterhand Janus de V. (47) terecht voor witwassen, brandstichting, afpersing, bedreiging en mishandeling.