Adviesraad: doorbreek taboe over suikertaks en duurdere alcohol

VideoDe gezondheidszorg slokt te veel personeel en overheidsgeld op. Zonder harde keuzes, zoals een suikertaks of minimumprijs voor alcohol, loopt het systeem vast.

1 reactie

 • Piet Baremans

  1 jaar geleden
  Het probleem is niet alleen de suikertaks of alcohol maar de hele levensstijl. We bewegen te weinig. Van jongs af aan zitten we te veel in de auto i.p.v. op de fiets of lopen voor kleine afstanden. Ook het nachtbraken is slecht voor de gezondheid. Tot 's morgens vier/vijf uur in de kroeg hangen is ook heel ongezondheid waarvan je de andere dag nog last hebt. Het autogebruik voor privéritten moet drastisch omlaag want dit draagt er alleen toe bij dat we steeds minder bewegen.
 1. Groot deel Bonaire dreigt te worden opgeslokt door Atlantische Oceaan: 'Overheid doet te weinig’
  PREMIUM

  Groot deel Bonaire dreigt te worden opgeslokt door Atlanti­sche Oceaan: 'Overheid doet te weinig’

  Greenpeace stapt naar de rechter om de Nederlandse staat te dwingen Bonaire te beschermen tegen overstromingen als gevolg van klimaatverandering. De milieuorganisatie liet de Vrije Universiteit Amsterdam onderzoek doen naar de gevolgen van klimaatverandering voor het Caribische eiland. Conclusie: een groot deel van Bonaire dreigt door zeespiegelstijging aan het einde van deze eeuw te worden opgeslokt door de Atlantische Oceaan.