Natuurfotograaf Adri de Visser uit Harderwijk. Deze foto is genomen tijdens zijn laatste interview met de Stentor, in november 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
Natuurfotograaf Adri de Visser uit Harderwijk. Deze foto is genomen tijdens zijn laatste interview met de Stentor, in november 2020. © Ruben Schipper Fotografie

Adri (60) overleden: man van wereldberoemde foto en noodlottige schietpartij

Het leven van natuurfotograaf Adri de Visser uit Harderwijk nam tien jaar geleden een tragische wending. Nadat hij in Afrika was neergeschoten, raakte hij verlamd aan z’n onderlichaam en werd hij grotendeels blind. Toch zat de Harderwijker niet bij de pakken neer: hij publiceerde boeken en gaf lezingen. Gisteren overleed De Visser op 60-jarige leeftijd.

  1. Familie Donker Dohmen bedacht list om zonen twee namen mee te geven, nu mag iedereen dat
    PREMIUM

    Familie Donker Dohmen bedacht list om zonen twee namen mee te geven, nu mag iedereen dat

    Wat een strijd was het, toen het echtpaar Donker Dohmen hun twee achternamen wilde doorgeven aan hun kinderen. Terwijl vrouwen steeds geëmancipeerder werden, was het kiezen van achternamen tot dinsdag ‘ouderwets’ beperkt, vaak in het nadeel van de moeder. ,,Het was net of ik er niet bij hoorde”, vindt Sandra, moeder van drie zonen. Waar zij destijds een list bedachten, kan vanaf nu iedereen twee achternamen krijgen.