Volledig scherm
© Screenshot Youtube

Aanhoudingen na gefilmde mishandeling meisje Amsterdam

De politie in Amsterdam heeft twee jongens van 16 en 17 jaar aangehouden naar aanleiding van een filmpje dat sinds vrijdag rondgaat op Facebook. In het filmpje is te zien hoe een meisje wordt mishandeld.

Het meisje draagt een hoofddoek en ligt op de grond terwijl twee jongens haar slaan en schoppen. Iemand heeft de mishandeling gefilmd en op Facebook gezet. Daar werd het filmpje in twee dagen meer dan 1,5 miljoen keer bekeken en 23.000 keer gedeeld. 

Walgelijk
Een woordvoerder van politie zei vandaag dat het filmpje ,,te walgelijk voor woorden'' is.

De jongens zitten vast op verdenking van openlijke geweldpleging en worden vanmiddag verhoord. Ze hadden zichzelf bij de politie gemeld, nadat ze waren herkend door familie en kennissen, aldus de politie.

  1. Docu Wilders bij Viceland: 'Politiek interesseerde niet, wel meisjes en drank'

    Docu Wilders bij Viceland: 'Politiek interesseerde niet, wel meisjes en drank'

    Normaal gesproken schermt Wilders zijn privéleven af voor journalisten, maar de Amerikaanse regisseur Stephen Morse mocht meermaals met hem mee in zijn entourage tijdens de afgelopen verkiezingscampagne. Zijn documentaire Wilders geeft een inkijkje in het dagelijkse leven van de PVV-leider. Nadat de documentaire deze zomer al werd gepresenteerd op het filmfestival van Sheffield, is die vanavond te zien op Viceland.