Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

A15 richting Gorinchem weer open

De A15 tussen Nijmegen en Gorinchem is weer open. De weg werd vanmorgen afgesloten nadat tussen Leerdam en Arkel een ongeluk gebeurde tussen twee vrachtwagens en twee auto's, zo meldde de VerkeersinformatieDienst (VID).

Voordat de baan weer werd geopend, konden automobilisten met de bestemming Gorinchem bij het knooppunt Deil alleen omrijden in de richting van Den Bosch en Waalwijk, over de A2, A59 en de A27. 

Bij het ongeluk zijn twee personen gewond geraakt.  Als gevolg van het ongeluk raakte verkeer ingesloten over een lengte van vijf kilometer tussen de laatste afrit en de afsluiting. Zij werden al spookrijdend door de politie weggeleid richting knooppunt Deil.

Na het ongeluk werd uitvoerig onderzoek gedaan naar de oorzaak van het incident. Ook duurde het bergen van de voertuigen en het reinigen van de weg tot halverwege de ochtend. De vertraging op de weg was op enig moment opgelopen tot twee uur.

VID on Twitter

Zoals gepland is de #A15 van Nijmegen naar Gorinchem weer volledig beschikbaar. De file zal nu vlot gaan afnemen, omrijden is dan ook niet meer noodzakelijk. Foto: @WIS_Rene