Zwembad De Schelp met onmiddellijke ingang gesloten

BERGEN OP ZOOM - De directie van zwembad De Schelp heeft in samenspraak met de gemeente Bergen op Zoom besloten om uit veiligheidsoverwegingen zwembad De Schelp te sluiten. Op dit moment is nog niet duidelijk hoelang die sluiting zal zijn.

Volledig scherm
© Thom Van Amsterdam

Recente wetgeving verplicht eigenaren van zwembaden een inventarisatie uit te laten voeren van al het RVS dat in het zwembad aanwezig is. De directie van De Schelp en de gemeente Bergen op Zoom hebben een dergelijk onderzoek uit laten voeren door een gespecialiseerd bedrijf en hebben vervolgens ook een aantal onderdelen in een laboratorium laten testen. Vandaag zijn de resultaten van het onderzoek binnen gekomen. Hieruit blijkt dat er corrosie is opgetreden in bouten in de draagconstructie. Alhoewel er geen uitspraken worden gedaan over een acuut gevaar is in samenspraak tussen de directie van het zwembad en de gemeente besloten om het zwembad voorlopig te sluiten.

In zwembad De Schelp is de draagconstructie dusdanig lastig bereikbaar, dat sluiting voor bezoekers onvermijdelijk is. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de termijn van sluiting is, noch wat de kosten zullen zijn van de aanpak. De gemeente heeft inmiddels opdracht gegeven aan een constructeur om dit zo snel mogelijk te onderzoeken.

Volledig scherm
© Dick De Boer
Volledig scherm
© Chris van Klinken / Pix4Profs
  1. Stormbaan bij SC Kruisland geopend: Tokkelend naar een goddelijk lichaam
    Video

    Stormbaan bij SC Kruisland geopend: Tokkelend naar een goddelijk lichaam

    Met supporters als Cees den Ridder kan elke vereniging in zijn nopjes zijn. De Roosendaler onthulde maandag met zijn vrouw Yvonne een wel heel mooi cadeau voor het terrein van SC Kruisland: een stormbaan. ,,Wij geloven in jonge mensen'', zegt Den Ridder. De fraaie houten stormbaan met alles erop en eraan is maandagmiddag feestelijk onthuld en vanaf nu te gebruiken door scholen en verenigingen in Kruisland en natuurlijk ook door de leden van SC Kruisland.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom