Volledig scherm
PREMIUM
Bergen op Zoom - 08/03/18 - Zwembad De Schelp © Chris van Klinken / Pix4Profs

Zwembad De Schelp in Bergen op Zoom tot zomer 2019 dicht, herstel kost 2,3 miljoen euro

BERGEN OP ZOOM - De Schelp in Bergen op Zoom blijft tot zomer 2019 dicht. Het vervangen van alle roestige bouten en moeren van het zwembad kost 2,3 miljoen euro. Nog eens 1,35 miljoen extra is nodig om groot onderhoud te plegen en het bad energiezuiniger en spannender te maken voor publiek.

Nadat op 8 maart roestvorming is aangetroffen in roestvrijstalen (rvs) bevestigingspunten in de draagconstructie besloten directie en de gemeente het bad uit veiligheidsoverwegingen te sluiten. Uit verder onderzoek komt naar voren dat alle bouten en moeren in het gehele gebouw zijn aangetast. ,,Het probleem is aanzienlijk. Waar we hoopten dat alleen de zwembadruimten waren aangetast, blijken ook de rvs-bevestigingen in kantoren en kleedruimten niet goed te zijn. Die moeten allemaal vervangen worden. Het gaat om duizenden exemplaren die vaak moeilijk bereikbaar zijn door de bijzondere constructie van het gebouw", zegt wethouder Arjan van der Weegen. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom