IC-medewerkers Miranda Biemans en Remy Lambregts zijn nu ook herkenbaar voor de patiënten en hun familieleden.
Volledig scherm
IC-medewerkers Miranda Biemans en Remy Lambregts zijn nu ook herkenbaar voor de patiënten en hun familieleden. © Bravis

Zorgmedewerkers Bravis krijgen eigen foto op beschermpak: ‘Nu zie ik wie er in het pak zit’

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL - Artsen en verpleegkundigen zijn in tijden van corona nagenoeg onherkenbaar door de beschermende kleding (met mondmasker en veiligheidsbril) die ze moeten dragen. Het Bravis ziekenhuis heeft daar wat op verzonnen: zorgmedewerkers lopen vanaf donderdag rond met een foto op hun pak.

Het idee is ‘afgekeken’ uit het buitenland, zo meldt het ziekenhuis in een persbericht. ,,De Raad van Bestuur stuurde ons een foto die zij had gezien op social media. Op de foto poseren drie artsen of verpleegkundigen met een portret van zichzelf op hun pak”, vertelt zorgmanager Annelies Koeken van de IC-CCU.

,,Ik heb de foto gedeeld met de drie leden van IC nazorg. Die waren zeer enthousiast. Op de oproep om een portretfoto te sturen reageerden meteen veertig tot vijftig mensen.‘’ En dus lopen vanaf donderdag meerdere medewerkers rond met een opgeplakte foto. De afbeeldingen zijn gelamineerd, waardoor ze goed gereinigd kunnen worden.

Volgens Bravis zijn de reacties overweldigend. ,,Gelukkig is een aantal patiënten op de IC wakker. Zij vonden het fijn om nu ook de gezichten van het personeel te kunnen zien”, meldt Suzan Havermans van IC nazorg. ,,Iemand zei spontaan: ‘Geweldig, nu zie ik wie er in het pak zit'.‘’

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom