Volledig scherm
PREMIUM
Werkzaamheden bij zwembad De Schelp in Bergen op Zoom. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Zo ziet de verbouwing van zwembad De Schelp eruit

BERGEN OP ZOOM - De renovatie van zwembad De Schelp aan de Boulevard in Bergen op Zoom is in volle gang. Nu de sloop bijna klaar is, kan de bouwploeg starten met de wederopbouw en het vervangen van de duizenden roestige bouten en moeren. De aanleiding voor de grootschalige renovatie van het bad.

Roestige bouten en moeren

De Schelp in Bergen op Zoom blijft tot zomer 2019 dicht. Het vervangen van alle roestige bouten en moeren van het zwembad kost 2,3 miljoen euro. Nog eens 1,35 miljoen extra is nodig om groot onderhoud te plegen en het bad energiezuiniger en spannender te maken voor publiek. Het bad ging maart vorig jaar dicht nadat roestvorming werd geconstateerd in de draagconstructie van het gebouw.

Het is een monsterklus. Buiten zie je weinig van operatie 'De Schelp', hooguit wat stoffige bouwvakkers die even een luchtje scheppen. Binnen verloopt de renovatie in sneltreinvaart. Dat moet ook wel. Begin september wil de gemeente het bad weer in gebruik nemen. "Een uitdaging die we graag aangaan", zegt projectleider Ruud Blom van De Kok bouwgroep. 

De bouwploeg zit op schema. In een maand tijd is het bad bijna volledig gestript. De tegels in het bad en op de vloeren zijn stuk voor stuk losgebikt. Alle kleedhokjes zijn verdwenen. Alleen de kluisjes staan nog overeind. Waar je normaal uit de glijbaan rolt, rijden nu de shovels af en aan met de laatste restanten tegels. En in het wedstrijdbad kijk je bijna vier meter de diepte in. 

 1. BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 2. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom