Volledig scherm
PREMIUM
Werkzaamheden bij zwembad De Schelp in Bergen op Zoom. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Zo ziet de verbouwing van zwembad De Schelp eruit

BERGEN OP ZOOM - De renovatie van zwembad De Schelp aan de Boulevard in Bergen op Zoom is in volle gang. Nu de sloop bijna klaar is, kan de bouwploeg starten met de wederopbouw en het vervangen van de duizenden roestige bouten en moeren. De aanleiding voor de grootschalige renovatie van het bad.

Roestige bouten en moeren

De Schelp in Bergen op Zoom blijft tot zomer 2019 dicht. Het vervangen van alle roestige bouten en moeren van het zwembad kost 2,3 miljoen euro. Nog eens 1,35 miljoen extra is nodig om groot onderhoud te plegen en het bad energiezuiniger en spannender te maken voor publiek. Het bad ging maart vorig jaar dicht nadat roestvorming werd geconstateerd in de draagconstructie van het gebouw.

Het is een monsterklus. Buiten zie je weinig van operatie 'De Schelp', hooguit wat stoffige bouwvakkers die even een luchtje scheppen. Binnen verloopt de renovatie in sneltreinvaart. Dat moet ook wel. Begin september wil de gemeente het bad weer in gebruik nemen. "Een uitdaging die we graag aangaan", zegt projectleider Ruud Blom van De Kok bouwgroep. 

De bouwploeg zit op schema. In een maand tijd is het bad bijna volledig gestript. De tegels in het bad en op de vloeren zijn stuk voor stuk losgebikt. Alle kleedhokjes zijn verdwenen. Alleen de kluisjes staan nog overeind. Waar je normaal uit de glijbaan rolt, rijden nu de shovels af en aan met de laatste restanten tegels. En in het wedstrijdbad kijk je bijna vier meter de diepte in. 

  1. Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’
    UPDATE

    Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’

    BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom