Amsterdam was de eerste stad die in 2018 een nieuwe variant lanceerde: de ja/ja-sticker die het nee-systeem omdraait. Utrecht, Haarlem, Den Haag, Rotterdam en Tilburg volgden: daar ontvangt niemand ongeadresseerde post, behalve mensen met een ja/ja-sticker.
Volledig scherm
PREMIUM
Amsterdam was de eerste stad die in 2018 een nieuwe variant lanceerde: de ja/ja-sticker die het nee-systeem omdraait. Utrecht, Haarlem, Den Haag, Rotterdam en Tilburg volgden: daar ontvangt niemand ongeadresseerde post, behalve mensen met een ja/ja-sticker. © ANP

Zo kijkt jouw gemeente tegen een ja/ja-sticker aan

pollWEST-BRABANT - Verdwijnt de stapel reclamefolders bij jou rechtstreeks in de papiercontainer? Zonde, zegt Els Modderman uit Huijbergen. Zolang haar gemeente de ja/ja-sticker niet invoert, heeft ze een stapeltje nee/nee-stickers bij haar thuis liggen voor wie wil. 

Want zo’n sticker aanvragen, komt er bij veel mensen niet van. ,,Dus blijven ze folders ontvangen die ze meteen weggooien. Daarom zeg ik: kom bij mij maar zo’n sticker ophalen. Verschillende mensen hebben dat al gedaan.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom