Volledig scherm
De tweede dag van de kermis op de Grote Markt in Bergen op Zoom. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Zo kijkt de organisatie terug op de Bergse najaarskermis

BERGEN OP ZOOM - De organisatie van de Bergse najaarskermis kijkt terug op een geslaagde editie. Hoewel het weer niet altijd meezat, spreekt Frank Vale toch van een ‘goede afsluiter van het kermisseizoen’.

,,De weergoden waren ons niet altijd gunstig gestemd”, zegt organisator Frank Vale. ,,Maar het was toch alsnog een goede editie. Als het weer wat beter zou zijn geweest, zouden de terrassen wat beter bezocht zijn. Maar verder zijn de exploitanten tevreden.”

Quote

De weergoden waren ons niet altijd gunstig gestemd

Frank Vale, organisator

‘Gevarieerde kermis’

,,Het was een gevarieerde kermis, die in de vakantie viel. Dat was een hele goede keuze. Hierdoor was het niet alleen in het weekend goed bezocht, maar ook door de weeks.” De kermis stond van 11 tot en met 20 oktober op de Bergse Markt. De keuze voor twee weekenden is bewust, aldus Vale. ,,Als er dan een weekend minder bezoekers zijn in verband met het weer, kun je dat het ander weekend compenseren.”

Wens: meer samenwerking met binnenstad

Vale is tevreden, maar ziet ook nog wel verbeterpunten. ,,Het is een gemis dat er niet meer samenwerking met de binnenstad is. Dat zou zeker goed zijn. Het is bijvoorbeeld bijna Halloween, dan zou je mooi iets samen kunnen doen. Er is bijvoorbeeld ook een samenwerking met de Stadsburger. Als je daar een hamburger kocht, kreeg je een kermiseuro. Mijn wens is dat dat soort samenwerkingen breder opgepakt gaan worden.”

Stilzitten is er voor Vale de komende tijd niet bij. ,,We zijn alweer druk bezig met de organisatie van de ijsbaan.” 

Quote

We zijn alweer druk bezig met de organisa­tie van de ijsbaan

Frank Vale, organisator
  1. Bergse atlete Joleen Jansen presenteert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’
    PREMIUM

    Bergse atlete Joleen Jansen presen­teert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’

    BERGEN OP ZOOM - In kantine d’n Assieschuif bij atletiekvereniging Spado op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom wordt zondag een boek gepresenteerd met als titel ‘Ken je me?’ Het is geschreven door Joleen Jansen-Melse (67), in de hardloopwereld bij velen bekend als Joleen Jansen. Onder de vlag van AV Spado boekte de atlete uit Bergen op Zoom jarenlang zowel regionaal als landelijk menig succes. In haar debuut als schrijfster toont zij zich van een heel andere kant.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom