Volledig scherm
© ANP

Zeven Irakezen in koelwagen met mosselen gevonden op A58 bij Rilland

RILLAND - De politie heeft woensdagmorgen zeven Irakezen, tussen de 22 en 29 jaar oud, in een koelwagen met mosselen langs de A58 bij Rilland aangetroffen. De 36-jarige Poolse chauffeur sloeg alarm nadat hij geklop hoorde uit zijn oplegger.

Hij was een parkeerplaats langs de A58 bij Rilland opgereden en heeft de politie gebeld. Bij het openen van de laadbak troffen politieagenten zes mannen en een vrouw aan. De koelwagen met mosselen was in werking.

Koud
De Irakezen gaven aan het koud te hebben, maar verkeerden in goede gezondheid.

De chauffeur is gehoord als getuige. De vreemdelingen verklaarden in België in de verkeerde vrachtwagen te zijn gestapt die in plaats van naar Engeland naar Zeeland ging. Zij zitten vanwege het onderzoek nog in vreemdelingenbewaring. De Koninklijke Marechaussee heeft het onderzoek naar mensensmokkel overgenomen.

  1. Samenwerking ja! Fusie nee!

5 redenen waarom Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht samen optrekken, maar niet willen fuseren

    Samenwerking ja! Fusie nee! 5 redenen waarom Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht samen optrekken, maar niet willen fuseren

    BERGEN OP ZOOM/WOENSDRECHT/STEENBERGEN - Onder het motto 'Samenwerking ja! Fusie nee!' zetten de burgemeesters van Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen woensdagavond in 'dorpspaleis' Kloosterhof in Hoogerheide een handtekening onder een document om nog eendrachtiger op te trekken. Maar van een fusie willen de drie partners op de Brabantse Wal absoluut niets weten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom