Voor de optocht in Strienedurpke bestaat altijd enorme belangstelling. Morgen zal het stil zijn in De Heen.
Volledig scherm
Voor de optocht in Strienedurpke bestaat altijd enorme belangstelling. Morgen zal het stil zijn in De Heen. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Wouwse Plantage gaat door; optocht De Heen afgeblazen vanwege Dennis

DE HEEN - Wouwse Plantage vanmiddag wel, De Heen morgen niet. De optocht in Strienedurpke, traditiegetrouw een week voor carnaval gaat morgen niet door. 

De Stichting Carnaval De Heen heeft dat zojuist besloten. ,,Helaas hebben we moeten besluiten om de optocht morgen definitief af te lassen. Wij betreuren dit zeer, maar veiligheid gaat boven alles.‘’ stuurt de carnavalsstichting in een verklaring op social media naar alle bouwers en belangstellenden.

Anouschka van der Wulp zegt dat de beslissing zwaar valt. ,,Maar het directe advies van het KNMI is bindend. De storm kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Daar gaan we het feest niet aan bloot stellen.‘’

Extra zuur is het voor bouwclub Deen, die na jaren weer een bouwlocatie gevonden had in Welberg en wilde pronken met een wagen in eigen dorp. Zij bouwen wel door aan hun wagen, die volgende week mee doet in de lichtjesoptocht van Zwammegat/Standdaarbuiten en in Strienestad/Steenbergen.

Strienedurpke viert ondanks het gebrek aan een optocht wel carnaval. Dat gebeurt in de loods van Van Trier aan de Dorpsweg. Het is voor het eerst in 57 jaar dat Strienedurpke geen optocht heeft. 

In de optocht van Wouwse Plantage rijden normaliter elf grote wagens mee. Afhankelijk van de windkracht blijven mogelijk enkele wagens in het bouwkot, maar vooralsnog verwacht de organisatie alle deelnemers aan het vertrek. De optocht in Mastepinnelaand begint zo dadelijk om 13.30 uur.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom