Volledig scherm
© Thinkstock

Woensdrecht gaat voor duurzaam in 2017

HOOGERHEIDE - 2017 wordt in de gemeente Woensdrecht het jaar van de duurzaamheid. Om dit te bewerkstelligen houdt de gemeente op donderdagavond 19 januari als aftrap een bijeenkomst in het gemeentehuis in Hoogerheide waarvoor alle Woensdrechtenaren zich aan kunnen melden. "Duurzaamheid is een breed begrip", zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal.

"Denk hierbij aan bijvoorbeeld de aanschaf van materialen, energie, de inrichting van de openbare ruimte, mobiliteit, gebiedsontwikkeling en afval", somt Van Agtmaal op. "Wat zijn de mogelijkheden om lokaal energie op te wekken en het stimuleren van het kopen van lokale producten die op natuurvriendelijke manier zijn gekweekt en geoogst". Hij vindt ook dat nieuwbouw en natuur op elkaar afgestemd moeten worden. "We willen graag bouwen maar we moeten er voor waken dat al die nieuwe gebouwen zo min mogelijk belasting hebben op mens en natuur".

Woensdrecht wil nog dit jaar een duurzaamheidsbeleid opstellen dat de komende jaren gaat dienen als leidraad. Van Agtmaal voelt er niets voor om alleen als gemeente allerlei regeltjes op te stellen. "We willen graag gaan brainstormen met de inwoners, belangengroepen, verenigingen en ondernemers, zodat we een duurzaamheidsbeleid krijgen war iedereen zich in kan vinden".

Hij zegt dat het geen strak geleide bijeenkomst wordt. "Na een korte inleiding gaan de aanwezigen in verschillende ruimtes met de benen op tafel over allerlei zaken praten, waarbij hopelijk een heleboel bruikbare ideeën op komen borrelen.

Al die ideeën gaan we verzamelen om vervolgens een waardevol duurzaamheidbeleid te ontwikkelen". Iedereen die graag mee wil komen praten is op 19 januari vanaf 19.00 uur welkom, maar moeten zich wel aanmelden voor 9 januari 2017 via de email p.lauwerijssen@woensdrecht.nl

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom