Bij luchtvaarttechniekschool AM&TS op Aviolanda in Hoogerheide krijgen leerlingen van het Markland College les in de Mobile Newton Room. Ze berekenen zelf een vluchtplan en voeren dat daarna uit in een simulator.
Volledig scherm
Bij luchtvaarttechniekschool AM&TS op Aviolanda in Hoogerheide krijgen leerlingen van het Markland College les in de Mobile Newton Room. Ze berekenen zelf een vluchtplan en voeren dat daarna uit in een simulator. © Pix4Profs/Tonny Presser

Wiskunde is niet saai als je ermee de lucht in kunt: ‘Je bent aan het vliegen man!’

HOOGERHEIDE - Waar wis- en natuurkunde goed voor zijn? Om te vliegen, zo ontdekken honderden West-Brabantse leerlingen in de Mobile Newton Room te Hoogerheide.

  1. Bisdommen roepen kerken op om nachtmis overdag te vieren: ‘Kerk mag geen bron van besmetting zijn’

    Bisdommen roepen kerken op om nachtmis overdag te vieren: ‘Kerk mag geen bron van besmetting zijn’

    BREDA - De Rooms-Katholieke Kerk schrapt per direct alle vieringen na 17.00 uur. Ook tijdens Kerstmis zullen de aangescherpte maatregelen gelden, zo meldde de Rooms-Katholieke Kerk woensdag. De vraag aan de parochies is om Kerstmis zoveel mogelijk overdag te vieren. De Nederlandse bisdommen hebben hiertoe besloten ‘in verband met de huidige ontwikkelingen op het gebied van de coronapandemie’.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom