Volledig scherm
© Photo News

Winkeliersvereniging Halsteren niet blij: 'Vertraging uitbreiding AH uitermate treurig'

Pas na de zomer meer duidelijkheid over verbouwing Albert Heijn aan Vogelenzang in Halsteren.

Voorzitter Gerrit Atres van de Winkeliersvereniging Halsteren vindt het 'uitermate treurig' dat de plannen voor uitbreiding en vernieuwing van supermarkt Albert Heijn in het dorpshart keer op keer vertraging oplopen. ,,Vervelend ook dat we er als winkeliers niets aan kunnen doen. We hebben geen invloed op het uitvoeringstempo van de plannen."

Atres reageert desgevraagd op de bekendmaking, gisteren, door woningcorporatie Stadlander dat pas na de zomervakantie mededelingen worden gedaan over de aanpak van Albert Heijn en de directe omgeving aan Vogelenzang en Dorpsstraat.

Bert Jansen van Stadlander wil alleen kwijt dat de corporatie en Ahold in Zaandam nog steeds in onderhandeling zijn. ,,Inhoudelijk kan ik er niets over zeggen. De gesprekken zitten in de afrondende fase. De verwachting is dat we er in september samen met de gemeente en Plus Vastgoed iets over kunnen zeggen."

De oorspronkelijke planning was dat de verbouwing van Albert Heijn en de renovatie van de bovengelegen woningen in de tweede helft van 2016 zou starten. Later werd het doorgeschoven naar 2017. Albert Heijn zou andere inzichten hebben gekregen over de invulling van de winkel.

Wat en waarom, bleef boven de markt hangen. Inmiddels is de vraag of er dit jaar überhaupt nog iets tastbaars gebeurt aan Vogelenzang.

De winkeliersvereniging Halsteren wordt er niet vrolijk van. ,,We doen er alles aan om het winkelhart goed neer te zetten. Dat straalt immers op heel Halsteren af. De plannen voor Vogelenzang zijn ambitieus. Twee grote supermarkten, een mooi plein op de vroegere locatie van juwelier Ooms en de kaasboer, een goede verkeerscirculatie en meer woningen. Maar we moeten wel een keer verder."

Het enige tastbare resultaat sinds 2016 is dat de verwilderde omgeving aan de achterkant van Albert Heijn weer enigszins op orde is. Zandhopen zijn weggehaald, percelen zijn geëgaliseerd. ,,Het is nu half bouwterrein, half geasfalteerd. Maar het geeft in elk geval meer rust in het dorpsbeeld", aldus Atres.

Voorzitter Piet Soffers van de Dorpsraad Halsteren zei gisteren te hopen dat hij 'uiterlijk 1 juni' hoort wat er gebeurt met Albert Heijn. Dat wordt dus zeker september.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom