Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Windmolens in Steenbergen: wethouder voelt zich belazerd, omwonenden zijn verbijsterd

STEENBERGEN - Ongeloof, verbazing, maar vooral boosheid. Die gevoelens spelen op dit moment bij de betrokken wethouder Wilma Baartmans (Gewoon Lokaal!) en actiecomité ‘Dinteloord tegen MEGAmolens’. Donderdagochtend kregen zij te horen dat de provincie vier windmolens van maximaal 215 meter op de Karolinadijk in Dinteloord wil. 

Wethouder Baartmans geloofde haar oren niet toen gedeputeerde Anne-Marie Spierings (D66) van Gezondheid, Energie en Landbouw haar donderdagochtend belde. Ze kreeg te horen dat de bevoegdheid van de gemeente Steenbergen wordt ingetrokken voor de realisatie van het windpark in Dinteloord.

  1. Stagnatie dreigt voor bouwplannen Antoniusmolen in Halsteren

    Stagnatie dreigt voor bouwplan­nen Antoniusmo­len in Halsteren

    HALSTEREN - De vereniging de Westbrabantse Molens en het Zorghuys Steenbergen moeten zo snel mogelijk met elkaar aan tafel, om te voorkomen dat er een impasse ontstaat rond de bouwplannen op het terrein achter de Antoniusmolen. De Dorpsraad Halsteren roept het Zorghuys ook op om haar plannen op de kortst mogelijke termijn te delen met de omgeving. ,,Nu is er teveel ruis op de lijn,” stelde Dorpsraad-voorzitter Piet Soffers donderdagavond vast.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom