Willemspolder op Flipland wordt natuur

ANNA JACOBAPOLDER -  De 24 hectare akkerbouwgrond in de Willemspolder op Sint Philipsland is omgetoverd tot kleinschalig natuurgebied. 

Volledig scherm
© Thinkstock

Het is de bedoeling dat de natte graslanden in de toekomst worden begrazen, zegt Huibert Simons, districtshoofd van stichting het Zeeuwse Landschap. Dat heeft de polder in opdracht van de provincie onderhanden genomen. 

De provincie wijst in het natuurbeheerplan verschillende gebieden aan die in aanmerking komen voor omvorming tot natuur. De Willemspolder is er daar een van. De polder ligt op het uiterste puntje van Sint Philipsland, ten zuiden van de Rijksweg, op steenworp afstand van restaurant het Veerhuis.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Rechtbank straft veel lager tegen Bergenaar en andere helikopterkapers

    Rechtbank straft veel lager tegen Bergenaar en andere helikopter­ka­pers

    BERGEN OP ZOOM/AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft in de zogeheten helikopterzaak veel lagere straffen opgelegd dan het OM had geëist. De reden is dat de rechtbank het bewijs voor een poging tot kaping van een helikopter en een poging tot bevrijding van een gevangene niet geleverd achtte. Volgens de rechtbank waren de verdachten nog niet begonnen aan de uitvoering van deze misdrijven, doordat de politie ingreep. Een van hen is afkomstig uit Bergen op Zoom.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom