Volledig scherm
ANP

Wijken Bergen op Zoom weigeren kunst

BERGEN OP ZOOM - Wijkcommissies Meilust, Tuinwijk en Noordgeest hebben geen behoefte aan kunstproject van 75.000 mille. 'Belachelijk in tijd van bezuinigingen.' Wethouder zit met kwestie in zijn maag.

Tuinwijk, Meilust en Noordgeest willen geen kunstwerk. "Het is niet welkom, we weigeren hier aan mee te doen", zegt Anita Hoppenbrouwers. "Dit is belachelijk in een tijd van bezuinigingen." Hoppenbrouwers is voorzitter van de wijkcommissie Tuinwijk, maar spreekt namens de drie wijkcommissies.

Donderdag gaat er een brief op poten uit naar de gemeente. Die heeft de stichting KidOR (Kunst in de Openbare Ruimte) opdracht gegeven het project te coördineren. Er is 75.000 euro beschikbaar. De wijkcommissies vinden dat dit geld beter besteed is aan de leefbaarheid in de drie noordelijke wijken. "Als ze dan toch geld willen uitgeven, hebben wij wel ideeën, geef het maar aan ons", aldus Hoppenbrouwers.

Wethouder Arjan van der Weegen zit met de kwestie in zijn maag. "Mensen kunnen dit in deze tijd inderdaad als raar ervaren." Maar de 75 mille voor een kunstwerk is al lang geleden opzij gezet, zegt hij. En het is juist de bedoeling dat KidOR samen met de wijk aan een invulling werkt. Hoppenbrouwers is daar niet van onder de indruk. "Wij zijn diep teleurgesteld, dit heeft voor onze wijken geen meerwaarde. Geef bijvoorbeeld buitentrimtoestellen. Daar heeft iedereen wat aan, we kunnen ze zelf onderhouden."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom