Volledig scherm
De wijk Noordgeest verzamelde in 2016 handtekeningen voor behoud van het winkelcentrum. Lucas Jansen (rechts), een van de initiatiefnemers voor die actie, stapt nu in de wijkcommissie © Edmund Messerschmidt / Het Fotob

Wijkcommissie Noordgeest gered, doorstart met nieuw bestuur

BERGEN OP ZOOM - De wijk Noordgeest houdt voorlopig een wijkcommissie. Pieter Kwaadgras, Jac Mouwen en Lucas Jansen nemen het over van het huidige bestuur dat anderhalve maand geleden liet weten het bijltje erbij neer te gooien.

Bij die beslissing speelde de gezondheid van de veelal oudere bestuursleden mee. Maar vooral het feit dat er de puf uit is om nog tegen het gebrek aan medewerking van de gemeente in te knokken, zo liet scheidend voorzitter Willem van der Bent tegenover BN DeStem weten.

Noodzaak

Door het opstappen van het bestuur dreigde Noordgeest zonder wijkcommissie te vallen. Dat vond een aantal wijkbewoners al te gortig. Ze kwamen in actie. ,,De wijkcommissie heeft tot taak voor de belangen van de wijk en haar bewoners op te komen”, zegt Lucas Jansen in een verklaring over de doorstart. ,,Wij zien nut en noodzaak ervan in.”

De drie wijkbewoners die nu de kar gaan trekken zien zich vooral als interimbestuur. ,,We gaan op zoek naar nieuwe, liefst wat jongere bestuursleden die voor de komende jaren met frisse moed het stokje willen overnemen.” 

Van het vorige bestuur blijft alleen Marleen Uijtdewilligen nog actief, zo is ook afgesproken. Ze vervult de rol van secretaris. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom