Volledig scherm
© SV Dosko

Wietplanten tussen oud-papier: Dosko moet stoppen met papier inzamelen

BERGEN OP ZOOM - Voetbalvereniging Dosko stopt tijdelijk met het inzamelen van oud-papier op sportpark Meilust aan de Ravelstraat in Bergen op Zoom nadat er wietplanten zijn ontdekt. 

De afgelopen drie weken leek de papiercontainer eerder op een vuilnisstortplaats. Er lagen stoelen, tafels, vuilniszakken met tuinafval en jerrycans bij de containers en twaalf keurig ingepakte dozen. 

De druppel

Quote

Regelmatig worden er spullen aangetrof­fen die niets met oud-pa­pier te maken hebben

Gaby Niemantsverdriet, voorzitter Dosko

Die dozen waren gevuld met wietplanten waar de toppen afgeknipt waren. Dosko is nog de enige vereniging in Bergen op Zoom waar mensen hun oud-papier kwijt kunnen. ,,We hebben een vaste klantenkring van mensen die oud-papier keurig opstapelen in de container. Een keer of drie per dag komt een van onze vrijwilligers langs om de situatie te overzien. Regelmatig worden er spullen aangetroffen die niets met oud-papier te maken hebben. Die doen we dan in de huisvuilcontainer van de vereniging en wat er niet in past brengen we naar de milieustraat. Maar na het aantreffen van de wietplanten zeiden de vrijwilligers dat ze het beu waren. Dat was de bekende druppel", zegt voorzitter Gaby Niemantsverdriet. 

Parkeren

Dosko verzamelt al meer dan 30 jaar oud-papier in. Voor de vereniging is het belangrijke bron van inkomsten. Op sportpark Meilust zijn in de maanden juni en juli weinig activiteiten. Maar het hek van het parkeerterrein, waar de papiercontainer staat, blijft overdag open, omdat werknemers van een bedrijf aan de overkant daar hun auto kunnen parkeren. Tussen 18.00 en 19.00 uur gaat het hek dicht. 

De spuigaten uit

Niemantsverdriet denkt dat de dumpingen 's avonds plaatsvinden. Vooral de laatste drie weken liep het volgens de voorzitter de spuigaten uit en werd er regelmatig drugsafval in de container aangetroffen. ,,Wij willen de vrijwilligers die de container onderhouden in bescherming nemen en de container voorlopig de hele maand juli sluiten. We hopen dat de mensen die ons altijd steunen daar begrip voor hebben en straks weer terugkomen. Saver haalt vanavond de container op." 

In augustus zal Dosko in overleg gaan met Saver, de Gemeente en de vrijwilligers om te kijken hoe ze verder kunnen gaan met het inzamelen van oud-papier.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom