Volledig scherm
Hennep, foto ter illustratie. © ANP

Wietkwekerijen opgerold op meerdere locaties in Roosendaal en Bergen op Zoom

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - In Roosendaal en Bergen op Zoom zijn dinsdag drie wietkwekerijen opgerold. Dat gebeurde bij een politie-actie waarbij meerdere adressen werden bezocht vanwege vermoedens van hennepkweek.

Het gaat om drie kwekerijen in woningen aan de Augustalaan en de Paulusberg in Bergen op Zoom en de Damastberg in Roosendaal. Dat meldt de politie. Er is niemand aangehouden, maar tegen alle verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt. De verdiensten worden teruggehaald op de verdachten.

Op de zolder van de woning in Roosendaal stonden 166 hennepplanten. ,,Tijdens het onderzoek werd vastgesteld dat er eerdere oogsten uit deze hennepkwekerij waren behaald. De elektriciteit werd fraudeleus verkregen, waardoor besloten werd de woning van het energienetwerk af te sluiten.”

Bergen op Zoom

In de Augustalaan in Bergen ging het om 148 ‘jonge planten’. Aan de Paulusberg, in dezelfde stad, werden kwekerijen aangetroffen in de kruipruimte en de garage. In een kweektent stonden 56 ‘forse hennepplanten’, in de garage stonden nog eens 152 ‘grote hennepplanten’, aldus de politie. 

Ook in deze twee panden werd niemand aangetroffen. Beide woningen zijn tevens, vanwege de illegaal afgetapte stroom, van het energienetwerk afgesloten.

Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Degenen die niet werden aangetroffen worden later verhoord en moeten zich op een later tijdstip bij de rechter verantwoorden.

Vernietigd

Alle in beslag genomen goederen - met een waarde van enkele tienduizenden euro’s - en de hennepplanten met een geschatte straatwaarde van 130.000 euro zijn inmiddels vernietigd, meldt de politie.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom