Volledig scherm
Henk Bouwens is weer op de weg terug na zijn ongeval bij Biggekerke. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Wie hielp Henk uit Steenbergen na zijn zware ongeluk? 'Ik heb nooit de kans gehad die mensen te bedanken'

STEENBERGEN - Wie hielp Henk Bouwens na zijn ongeluk in het Zeeuwse Biggekerke? Hij brak zijn heup nadat hij bijna werd aangereden door een auto. ,,Met geen mogelijkheid kreeg ik mezelf weer overeind.'' De Steenbergenaar doet een oproep om het helpende echtpaar in het zonnetje te kunnen zetten. 

Zoals iedere vakantie moest de vakantie van Henk Bouwens, zo'n zeven weken geleden, weer een onvergetelijke worden. Het verblijf in een Roompot vakantiepark bij Vlissingen werd inderdaad onvergetelijk. Zij het wel om een heel andere reden dan gepland.

Zoals wel vaker besluit Henk een tocht op de mountainbike te maken. Het hele jaar is de inwoner van Steenbergen bezig met het uitoefenen van zijn wielerhobby. In de zomer zit Henk vooral op de racefiets, in de andere maanden wat vaker op de mountainbike. ,,Ik had gehoord over een nieuwe route in Walcheren. Een ideaal stuk om eens af te leggen op de mountainbike. Het was de voorlaatste dag van de vakantie en ik besloot erop uit te trekken. Mijn vrouw bleef achter op het vakantiepark. Het beginpunt van de route vinden viel nog niet mee. Na een aantal verloren rondjes zoeken in een bos, vond ik een eerste pijl die me richting Zoutelande stuurde. Het vervolg van de route ging ook niet zonder slag of stoot. Op de een of andere manier kon ik de pijlen en bordjes niet goed in de smiezen houden."

Door de lucht

Op een gegeven moment komt Henk uit bij een T-splitsing in de buurt van Biggekerke. Dit dorp zal hij zich waarschijnlijk de rest van zijn leven herinneren. ,,Ook daar was ik weer aan het proberen een bord te vinden. Mijn aandacht was dan ook vooral bij het zoeken. Op het moment dat ik de weg wilde oversteken, zag ik een auto van links aankomen. Van schrik kneep ik keihard in mijn remmen, die behoorlijk goed afgesteld stonden. Je snapt het al, daar ging ik. Ik vloog door de lucht en landde op het asfalt. Echt veel pijn had ik echter niet, dus ik wilde gelijk weer opstaan. Dat liep even anders dan gepland. Met geen mogelijkheid kreeg ik mezelf nog overeind."

Quote

Echt veel pijn had ik echter niet, dus ik wilde gelijk weer opstaan. Dat liep even anders dan gepland. Met geen mogelijk­heid kreeg ik mezelf nog overeind

Gebroken heup

In de tussentijd zijn er verschillende mensen aangesneld om Henk bij te staan. ,,Uiteindelijk ben ik door een paar man in de auto van het echtpaar getild. Ik had geluk dat het een oude Mercedes was met van die vlakke zittingen. Daardoor kon ik nog enigszins comfortabel zitten'', vertelt Henk. ,,Ze hebben me naar het vakantiepark gebracht en daar verder geholpen. Maar ze moesten snel weer weg, omdat ze een afspraak in Middelburg hadden. Daarom heb ik ze nooit echt goed kunnen bedanken.‘’ 

Hij is daarom op zoek naar een echtpaar. ,,Via deze weg hoop ik dan ook dat ze zich herkennen in het verhaal en zich melden‘’, zegt hij tegen de Zeeuwse krant PZC. ,,Hoe het uiteindelijk met me is afgelopen? Nog diezelfde dag ben ik geopereerd in het ziekenhuis. Ik bleek een gebroken heup te hebben. Intussen gaat het weer beter met me en ben ik hard aan het revalideren. Ik kan zelfs weer op de fiets zitten."

 1. Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’
  PREMIUM

  Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’

  HALSTEREN - Ze hebben het geschoten, daar op het dakterras van de Bosgaard. Groen uitzicht en over de laan komt altijd wel volk voorbij. Annie Nouwens zit eerste rang. ,,Vooral 's avonds zitten we hier vaak.'' Anneke Luijkx is nog aan het uitpuffen. Ze net met de scootmobiel naar buiten geweest. ,,Bijna tot aan de Sprenge.'' Mia Lagendijk heeft haar als vrijwilligster op het tochtje vergezeld. ,,Volgende week gaan we weer een stukje verder.'' Plonie van de Heuvel zit ook aan het tafeltje en is meer dan tevreden over de nieuwe huisvesting. ,,Het is hier amicaal, gezellig onder elkaar. Dat had ik daar veel minder.''
 2. Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 3. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom