Volledig scherm
© Thinkstock

Wethouder Woensdrecht gelooft nog in JUZT

HOOGERHEIDE - De Woensdrechtse wethouder Lars van der Beek gaat er niet van uit dat de jeugdhulporganisatie JUZT op korte termijn om zal vallen. Dat antwoordde van der Beek vorige week in de Woensdrechtse gemeenteraadsvergadering op vragen van de fracties van ABZ, CDA en AKT.

ABZ raadslid Adri Gelten wilde graag weten of de financiële malaise waar JUZT in verkeert nadelige gevolgen heeft voor de jeugd in Woensdrecht. Van der Beek verwacht dat de jeugdhulp door JUZT in Woensdrecht, en ook in de andere gemeentes, voorlopig nog geen gevaar loopt. "Ik zit regelmatig met negen andere West Brabantse gemeentes, die gebruik maken van de diensten van JUZT, rond de tafel om de jeugdzorg te borgen. De zorg voor de jeugd gaat voor het geld", zegt Van der Beek.

Volgens de wethouder was het bij de gemeentes, een half jaar geleden al bekend dat de organisatie in zwaar financieel weer verkeert. "We zijn in juni al begonnen met het betalen van voorschotbedragen". Een andere oorzaak van de problemen is volgens Van der Beek dat JUZT erg laat zijn facturen verstuurd. "We zitten er bovenop en we doen er als gemeentes alles aan om JUZT overeind te houden".

Toch houdt hij ook rekening met een doemscenario. "We zijn daarom ook op zoek naar een alternatief voor als het onverhoopt alsnog mis zou gaan met JUZT. Maar we gaan er van uit dat JUZT niet failliet gaat". Hoe dat alternatief er uit ziet wil Van der Beek nog niet zeggen.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom