Volledig scherm
Jeffrey van Agtmaal. © Edmund Messerschmidt

Wethouder Van Agtmaal kan weer normaal door Woensdrecht lopen

WOENSDRECHT - Wethouder Jeffrey van Agtmaal kan weer normaal door zijn gemeente Woensdrecht lopen zonder dat hij het idee heeft dat er achter zijn rug over hem geroddeld wordt. Een recent afgerond onderzoek, ingesteld door het presidium onder leiding van burgemeester Steven Adriaansen, heeft hem vrijgepleit van belangenverstrengeling.

Van Agtmaal reageert opgelucht. ,,Nu kunnen we dit achter ons laten en positief vooruitkijken.''

De mogelijkheid van verstrengeling behelsde de aard van de relatie met bouwonderneming De Nijs Soffers, aan wie de wethouder de bouw van zijn nieuwe huis in Calfven had toevertrouwd.

Het onafhankelijke onderzoek heeft zich op drie punten geconcentreerd. Ten eerste de marktconformiteit van de prijs van het bouwkavel en de bouwsom die de wethouder met de aannemer heeft overeengekomen. Die blijkt volledig in orde te zijn: Van Agtmaal betaalt niet minder dan een andere inwoner.

De andere twee punten houden verband met de fout die is gemaakt in de bouwtekening. Het huis stond vier meter dichter bij de weg getekend dan gegund. Daardoor kwam de bouw in augustus stil te liggen. De oplossing voor dit probleem, de invoering van een 30-kilometerzone, blijkt volgens de regels. Een raadsbesluit van 3 juli 2008 maakte dit al mogelijk.

Presidium-voorzitter Steven Adriaans is ook gelukkig met de positieve uitslag: ,,Natuurlijk. Wethouders moeten integer zijn. Er is geen enkele vorm van bevoordeling geweest."

Van Agtmaal kan zich nu eindelijk op zijn nieuwe huis richten. ,,Eind maart hadden we er willen wonen. Dat wordt nu eind dit jaar, hopen we."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom