Volledig scherm
BN DeStem Weekoverzicht

West-Brabantse week: Arm Badr uiteindelijk niet gebroken en Serious Request begint vanavond

ETTEN-LEUR - BN DeStem blikt terug op de week en zet een aantal belangrijke verhalen op een rijtje. Wat gebeurde er allemaal deze week?

Aantal sterrenrestaurants in regio blijft gelijk
Het aantal sterrenrestaurants in West-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen is gelijk gebleven: het zijn en blijven er acht. Dat werd maandagochtend bekendgemaakt in het DeLaMar-theater in Amsterdam.

Serious Request begint vanavond, dj Hardwell doet de deur dicht
Vierendertig horecazaken in het centrum van Breda willen 24 uur per dag open zijn tijdens Serious Request. Daarvoor hebben ze een vergunning aangevraagd bij de gemeente Breda. Dj Hardwell sluit vanavond de deur van het Glazen Huis achter 3FM dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende. Met het opsluiten van de twee geeft de wereldberoemde dj het startschot voor 3FM Serious Request 2016.

Nieuwe verlichting Grote Kerk onthuld in Breda
De nieuwe verlichting van de Grote Kerk in Breda werd woensdagavond feestelijk in gebruik genomen met een denderende licht- en muziekshow. Daarmee is ze ‘helemaal klaar’ voor Serious Request en Winterland Breda. Toch is er ook veel kritiek.

Explosief tegen winkelruit in Dinteloord geplakt
Tegen een winkelruit van Kats Rijwielen aan de Westzijstraat in Dinteloord is donderdagmorgen een explosief gevonden. Deze zat tegen de ruit geplakt. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het explosief inmiddels verwijderd en brengt het ergens binnen de gemeente Steenbergen tot ontploffing.

Studenten wegens instortingsgevaar nog niet terug in woning met wietkwekerij
De hennepkwekerij die donderdagavond werd aangetroffen bij een brand in een pand aan de Ginnekenweg in Breda kon vrijdagmorgen niet worden geruimd. Ook konden de bewoners nog niet terug hun huis in.

'Badr Hari brak arm toch niet in gevecht met Verhoeven'
Badr Hari heeft tijdens het veelbesproken kickboksgevecht vorige week zaterdag met wereldkampioen Rico Verhoeven 'slechts' een spierscheuring in zijn onderarm opgelopen. Er is geen sprake van een breuk. Dat zei zijn coach Mike Passenier donderdag tegen Ziggo's Peptalk. De uitspraak van de coach is opvallend, aangezien het kamp rond de Amsterdamse kickbokser afgelopen zondag nog aangaf dat Hari zijn arm had gebroken in het gevecht.

.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom