Volledig scherm
Rector de Rond laat trots de nieuwe vlag van excellente school zien van 't Rijks in Bergen op Zoom Foto Chris van Klinken

West-Brabantse scholen dolblij met excellent label: 'Bekroning van hard werken'

BERGEN OP ZOOM - Het predicaat 'excellent' leidt maandagochtend bij de bekendmaking tot vele glunderende gezichten van directeuren, bestuurders, wethouders en leraren. Zelfs leerlingen vinden het 'wel leuk'.

En dat mag ook best als je bedenkt dat er maar 184 scholen in Nederland zijn die het label hebben: 69 basisscholen en 115 scholen voor voortgezet onderwijs, op een totaal van zo'n 7.000 basisscholen en 1.500 afdelingen voor voortgezet onderwijs.

Bergen op Zoom
Leon de Rond, rector van RSG 't Rijks uit Bergen op Zoom is 'enorm in zijn nopjes met de waardering'. Dat zegt hij maandag niet alleen bij het hijsen van de excellent-vlag, hij schrijft het ook in de brief die hij aan de ouders van de ruim 2.500 leerlingen van de school stuurt.

Steenbergen
Op ’t Ravelijn in Steenbergen is het muisstil wanneer directeur Huibert de Jonge het juryrapport in de aula voorleest in bijzijn van zo'n 600 leerlingen. De vmbo-school is onderdeel van de OMO Scholengroep Bergen op Zoom en heeft voor alle niveaus (basis, kader en theoretisch) het predicaat excellent gekregen.

"Het is een bevestiging dat we goed zijn in wat we doen’’, zegt De Jonge. ,,Ik ben trots op de school en op iedereen die hier werkt. Met elkaar hebben we hiervoor gezorgd."

Etten-Leur
Bij openbare basisschool De Springplank in Etten-Leur was het maandag de hele dag feest. 's Morgens zongen de 150 leerlingen al uit volle borst 'De Springplank springt eruit!' en trakteerde directeur Marcel Peters op taart.

"Het predicaat excellent is voor ons de bekroning van vier jaar hard werken."

Volledig scherm
Basisschool De Springplank in Etten-Leur heeft het predikaat excellente school ontvangen, en vierde dat vanavond. Alle leerlingen deden een dans op muziek om het heuglijke feit te vieren. Foto Johan Wouters
Volledig scherm
Ook t Ravelijn in Steenbergen werd uitgeroepen tot excellente school. 't Ravelijn kent zogeheten 'domeinen'. In zo'n domein wordt een vak gegeven, maar zijn de leerlingen gesplitst in meerdere lokalen. Archieffoto: Tonny Presser/Pix4Profs -
Volledig scherm
basisschool De Springplank in Etten-Leur verkozen tot excellente school. foto : Gerard van Offeren

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom