Volledig scherm
PREMIUM
De politie praat met een dakloze in het Valkenbergpark in Breda. © Joyce van Belkom

West-Brabant houdt grip op daklozen, wel meer complexe gevallen

BERGEN OP ZOOM/BREDA - Het aantal daklozen in West-Brabant stijgt veel minder hard dan de landelijke trend. Terwijl de Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) in Breda in drie jaar tijd een toename ziet van 200 naar 300 daklozen, spreekt de Bergse wethouder Andrew Harijgens over een ‘redelijk stabiele situatie’. ,,Het aantal daklozen dat bij ons in beeld is, schommelt al een paar jaar rond de 90.”

Die 90 is het aantal voor de samenwerkende gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Halderberge, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht. Bergen op Zoom heeft als enige een nachtopvang (18 bedden) en ontvangt als centrumgemeente de rijksbijdrage.

 1. Bergse atlete Joleen Jansen presenteert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’
  PREMIUM

  Bergse atlete Joleen Jansen presen­teert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’

  BERGEN OP ZOOM - In kantine d’n Assieschuif bij atletiekvereniging Spado op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom wordt zondag een boek gepresenteerd met als titel ‘Ken je me?’ Het is geschreven door Joleen Jansen-Melse (67), in de hardloopwereld bij velen bekend als Joleen Jansen. Onder de vlag van AV Spado boekte de atlete uit Bergen op Zoom jarenlang zowel regionaal als landelijk menig succes. In haar debuut als schrijfster toont zij zich van een heel andere kant.
 2. Blijft deze Schelp voor altijd dicht?
  PREMIUM
  Analyse

  Blijft deze Schelp voor altijd dicht?

  BERGEN OP ZOOM - De conclusie in het onderzoek van PROOF adviseurs is vernietigend. Problemen met het roestvrijstaal waren jarenlang bekend. Maar er gebeurde niks, iedereen keek de andere kant uit. Pas toen er acuut gevaar dreigde voor bezoekers en personeel kwam er actie. Ging De Schelp dicht. Voor reparatie. Die klus liep uit de hand. Het roestvrijstaal bleek niet het enige probleem. Ook met de luchtkwaliteit binnen is het grondig mis. En daarom is het bad nog altijd gesloten. En niemand die weet hoe lang dit duurt. En of De Schelp nog is te redden!

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom