Volledig scherm

West-Brabant bang voor wateroverlast

BRUINISSE - De kaden en dijken langs de West-Brabantse rivieren Mark, Dintel en Vliet moeten mogelijk worden verhoogd. Dit als gevolg van het plan om van het Volkerak en het Zoommeer een bergboezem te maken voor momenten dat de grote rivieren hun water niet kwijt kunnen.

Als zo'n situatie zich voordoet - naar schatting overigens maar eens in de 1.400 jaar - worden de sluizen van het Dintelsas en Benedensas gesloten en kunnen de West-Brabantse rivieren hun water niet meer kwijt. Of en waar het nodig is om de dijken langs Mark, Dintel en Vliet te verhogen, brengt het waterschap De Brabantse Delta nog dit jaar in kaart. Dat is gisteren bekendgemaakt op een persconferentie van Rijkswaterstaat in Bruinisse.

Tegen het plan om van het Volkerak en Zoommeer een waterberging te maken, zijn in totaal 91 zienswijzen ingediend, voor het merendeel afkomstig van instanties, bedrijven en particulieren uit West-Brabant.

Volgens Rijkswaterstaat zijn veel indieners van een zienswijze bang dat West-Brabant te maken krijgt met wateroverlast.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

poll

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

  • ja (48%)
  • nee (52%)
3251 stemmen